Sunset

 
 
 
/jen

Peace & Love '12

Att åka och gästspela lite på P&L i Borlänge var bland det bästa jag gjort på länge. Jag behövde lite livemusik för att må bra. Hoppa, studsa, njuta, skriksjunga och älska.
 
Det var för det första väldigt smidigt att ta sig dit. Först E18 till Enköping och sen följde vi väg 70 mot Mora tills vi helt plötsligt var framme i Borlänge. Såklart inte utan ett stopp i Avesta där vi klappade den stora ponnyn. Också känd som dalahästen.
 
Väl framme parkerade vi bilen, letade folk och fixade armband. Vi hade inte så värst mycket tid innan första spelningen skulle dra igång, och vi ville absolut inte missa Dropkick Murphys igen. När vi kom in på festivalområdet slog det mig att det var större än jag trodde, och det var väldigt mycket folk. Spelningen var bra, några gamla godingar kände man ju igen och vi njöt av den sköna solen och bra musiken.
 
Efter Dropkick gick Timbuktu upp på scen och levererade som aldrig förr. Skön kille, bra musik och stort plus för att han spelade min favoritlåt Fallskärm. Dock gick vi innan han var klar, då vi skulle hooka upp med några kompisar och stå långt fram på den spelningen jag kom dit för.
 
Vad kan det ha varit då? Rise Against såklart. Jag och en av Rasmus kompisar kom överens om att vi var "hardcorefans" och ville vara så långt fram som möjligt. Alltså stod vi där en timme innan de gick upp på scenen, och det var det värt. Bra setlist (men de spelade inte Like the Angel den här gången heller) och bra röj. Skön publik med många killar istället för dryga brudar. När de spelade Give It All fick jag ett lyckorus utan dess like och det kan jag leva länge på nu. Värt varje krona och minut som jag spenderade i att åka till Borlänge!
 
Egentligen helt tillfredställd efter RA, förutom en hemsk törst till följd av den fantastiska spelningen och varma solen. Det måste vara bättre träning än gym! Så en törstsläckare på väg till scenen där de andra var, och sen uppladd för nästa konsert.
 
Där var publiken en aning annorlunda mot RA. Kortare, blondare, längre hår och yngre. Hm... vad kan det bero på? Jo, Simple Plan skulle strax gå på! Ett måste för mig som började lyssna på dem typ 2002 och inte kan motstå att se dem live när jag kan. De levererade till tusen och spelade mer gammalt än nytt, vilket var överraskande men oerhört uppskattat. Men publiken var jobbigare, skrikig och oröjig. :P SP kör dock med trallvänliga låtar och på det sättet var de ändå i klass med RA.
 
Ingen fick ta min oskuld i år dock. Såg Dropkick och RA för två år sen för första gången på West Coast Riot. Timbuktu såg jag i vintras på Bygget, men bara tre låtar eftersom vi kom dit för sent. Så på det sättet var det väldigt kul med Timbuktu! Kvällens sista band för mig, Simple Plan, såg jag för första gången på Hultsfred för 4 (?) år sen.
 
Efter SP gick vi till bilen för att klä på oss lite varmare kläder. Solen hade gett med sig och temperaturen gått och lagt sig, inte visste väl den att det var festival några timmar till. Själva festivalområdet är utspritt över väldigt stor yta i Borlänge, så det var en bit att gå både mellan scenerna och till bilen. Sen resten av kvällen gick vi mest omkring, kollade på folk och såg Magnus Uggla i två minuter. Antar att det räckte. ;) Vi orkade dessutom inte vänta på Winnerbäck, som jag också sett förut, så efter att vi pratat lite med Niclas vänner tog vi bilen och åkte söderut. Eftersom jag körde dit slapp jag köra hem, och somnade ganska direkt skönt och sov mer eller mindre tills vi närmade oss Stockholm igen.
 
En fantastisk upplevelse med otroligt fint väder och underbar musik gjorde det här till en dag att minnas länge. Nu ser jag fram emot fler glada festivaldagar. Tack babe för att du valde att följa med, du är bra Niclas. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/jen
 

Red love

Det bästa med den svenska sommaren är utan tvekan alla goda jordgubbar. Jag kan inte få nog! Det slår till och med vinterns semlor, eftersom det känns både fräschare och nyttigare. Mums, ge mig bara mer mer och mer!
 
 
/jen

Like the angel

Nu drar vi iväg till Borlänge och lyssnar på lite skön musik. Går ju inte att missa Rise Against den här gången också ;) Ska även bli kul att se Simple Plan, Timbuktu och Dropkick igen!
 
 
 
 
/jen

Arg

Det är stor skillnad på att vakna av väckarklocka och självmant. Idag hade jag tre asjobbiga drömmar på grund av klockan, och inte hann jag åtgärda de problem som uppstod i drömmarna eftersom den där dumma klockan ringde. Så tröttare än när jag la mig igår kväll, nåja nästan i alla fall, och arg som ett bi fick jag hoppa upp ur sängen idag. Det känns ju stabilt... Ett väckarklockslöst liv är att eftersträva.
 
/jen

Vill du...?

Ibland får man konstiga förslag i kassan på jobbet. Idag helt omedvetet, då en medelålders man ville få bättre växel tillbaka på sin femhundralapp.
 
264 tillbaka, ja ni vet ju vad som kommer hända nu.
 
Kunden: - Vill du ha sex?
 
Han visste nog inte ens vad han sa, och det var så roligt och samtidigt pinsamt. :P Jag bara: - Ja jag vill gärna ha sex kronor!
 
För nä, så attraktiv var han ju inte. Billig raggningsreplik för enbart sex kronor dessutom...
 
 
/jen

Yes!

Idag blev det inte många barn gjorda! Men vi städade, pratade, kramades och sen läste jag ut min bok. Första boken av Guillou som jag har läst, den var bra! Brobyggarna hette den minsann också. När Niclas dragit till jobbet hamnade jag i nån sorts läskoma i både onepiece och under fleecefilt så jag sov bort två timmar innan jag drog mig iväg till mitt jobb.
 
Väl där hände allt och inget. Fyra timmar väldigt effektiv tid, passade på att pussla klart mitt årepussel och har nu bokat biljetter dit upp. Blev tåg, men det är rent av billigare än bil. Inte ofta det händer, eller hur? Så tisdag kväll nästa vecka åker jag iväg till paradiset, hoppas bara att vädret är på min sida. Lyckades bli ledig hela nio dagar i rad, tänk vad en liten ledig helg kan göra.
 
 
/jen

Vill iväg igen

Har påbörjat ett närmast omöjligt projekt som består av att jag ska bli av med en del jobbdagar för att skapa en längre ledighet. Men vi är ganska få på jobbet, och de som vill jobba verkar redan jobba. Får ta tag i det när jag har schemat framför mig på jobbet igen, för det här ska gå. Jag hade fått väldigt konstiga tider under en veckas tid, nästan varannan dag och sånt håller ju inte. Tänkte nämligen ta en sväng till Åre för att njuta (?) lite av sommarvädret (?) och den vackra naturen (!). Men nya tag senare, just nu har jag faktiskt en vecka ledigt, men det tar ju en stund dit också så några fler borde kunna komma loss. ;)

I övrigt vaknade jag av regnet. Ganska mysigt, speciellt när man inte måste gå ut i det på ett tag. Kvällsjobb idag, jag hoppas på en effektiv förmiddag med massa städning och fix. Håll tummarna för mig, motivationen är inte direkt på topp.



/jen

Back home

Tillbaka i Stockholm. Vi ramlade väl innanför dörren runt halv fyra inatt (imorse?). Gick superbra att köra, så pass bra att jag bara stannade för en superkort kisspaus och sen körde hela vägen själv. Oklart varför jag ville bespara Niclas det, eller så är det så att jag helt enkelt gillar motorvägskörning. Han får köra till Borlänge på onsdag istället. :P
 
Även om det var en väldigt kort visit hemmavid så kändes det värt det, alla gånger. En fin midsommar helt enkelt. Det lilla faktum att vi båda skulle jobba idag var väl lite tokigt, men en söndag är så otroligt bra betalt så det känns bra. Efter en sån här dags jobb har jag fått ihop till halva hyran, det är lite roligt att tänka så.
 
Men nu måste jag springa ut i det vackra vädret och åka till Vällingby. Lång dag på jobbet, och väl hemma ikväll lär jag vara en zombie. :)
 
 
 
 
/jen

Todiloo!

Dagarna bara rullar på och snart är vi inne i juli. Hur fort får det egentligen gå? (Skojar bara, det får hemskt gärna gå mycket snabbare så det blir vinter snart!)
 
Idag har vi sprungit på Jysk och Ikea i rekordfart och kommit hem med lite grejer. En ny tvättkorg, en byrå till toan och ett köksbord. Skönt att det händer saker, här ska fattas snabba beslut så inte all ledig tid läggs på lägenheten. Det blev lite stressigt framåt slutet på Ikea, eftersom jag skulle vara på jobbet klockan fem. Efter några magsår och stressiga minuter kom vi hem med allt, och jag iväg mot jobbet.
 
Blev bara fyra timmars jobb idag, men det kändes som tolv. Oj vad jag sprang omkring! Det fanns tusen saker att göra, men bara en liten Jennie. Men det kändes ändå bra i magen när vi lämnade butiken, jobbet blev gjort ännu en dag. Nu efter matfix och nedvarvning ska jag däcka i sängen. Börjar "redan" klockan tio imorgon...
 
 
 
/jen

Ledig måndag

Idag har jag äntligen fått en ledig dag, säger jag efter en heeel vecka på jobbet. Men vila och återhämtning är viktigt! Så när vi vaknade åkte vi iväg till Ikea och inhandlade lite småprylar som behövde uppdateras. Därefter fick jag mysa ner mig rejält i soffan med onepiece, bok och Glee.

Kvällen spenderade vi i stan med lite bio. Vi såg Snow White and the Huntsman. Den var både bekant och ny, en helt okej film men den hade inte riktigt det där lilla extra. Måndagsunderhållning i alla fall. :)


/jen

Off off

Är så där trött igen. Men när det erbjuds extratimmar på en söndag måste jag säga ja, annars känner jag mig dum. Det är dessutom väldigt lugnt på söndagar, så när jag väl är på jobbet kommer det vara chill. Det gäller bara att trotsa regnet först, tänk om det kunde bli sommar snart. Önskar bara att det inte var som så att jag alltid längtar tillbaka till sängen så fort jag gått upp varje dag, känns en gnutta tragiskt om jag får säga det själv. Kanske ska köpa en stenhård thaisäng istället, de är bra mycket lättare att ta sig upp ur... :)



/jen

Du förändrar allt!

Fan vad jag har gått lös, varit hopplös
Varit en millimeter från förfall
Sprungit som en halvdöd genom Malmö
Känns som jag gått under överallt
Kanske var det tur, att jag föll så djupt
För det var du som fick min fallskärm att vecklas ut

 

 

/jen

 


Det här med tider

Ju senare man börjar jobbet på dagen, desto bättre? Nja. Jag föredrar nog ändå 12-13 nånstans. Att börja 15 känns ganska sent, men ändå så pass hindrande att man inte kan göra så mycket innan jobbet. Beroende på när man går upp iofs. Jag har suttit vid ena datorn, sen andra datorn, sen sett två avsnitt av Glee och nu käkat lite frukost. Eller lunch, beroende på hur man vill se det.

Känns som att semesterfettet (säkert ett helt kilo, omg! ;D) har trillat av till följd av mitt jobb. Det är bra med bestämda mattider och på något sätt faller en hel måltid bort under dagen. Känns stabilt, det är ju sommar nu. Då behöver man inget fett som skyddar mot kylan. ;)

Men på tal om väder! Jag blev nästan glad när jag hörde att det regnade på fönstret för en timme sen. Det betyder nämligen att jag kan slänga på mig en mössa på väg till jobbet, soft liv! Det saknar jag alldeles för mycket under sommarhalvåret.

 



/jen

Ja se hon överlevde

Känslan av att vara riktigt bra på något. Total kontroll. Finns där för allt och alla. Känslan av att göra sitt jobb till 200% och ändå ha lite kvar att ge. Skönt att jag fick min favorittid idag och inte behövde gå runt som en zombie.

Att säga att jag inte är trött vore att ljuga. Trött och hungrig, det skulle beskriva min situation just nu. Lite pasta på gång och sen ska jag sova gott. Börjar inte förrän tre imorgon, så det finns gott om tid till återhämtning och småfix.



/jen

17-37

Hej hej hallå! Idag är jag blå! (Och lite smått hög av okänd anledning...?)

 



/jen

Efterlängtad sömn

Äntligen har jag fått sova ut. Min 'tortyrperiod' är över, och själva jobbet gick lysande. Det var tiden utanför jobbet som var helt förstörd, jag kan inte komma ihåg när jag var så trött i hela mitt liv. Idag har jag det lyxiga passet 12-21 som är optimalt för mig. Sovmorgon, åtta timmar, alla ob-timmar samt kvällsansvarig. Det är förhoppningsvis nu det vänder lite.

Jag vaknade dock fem. Kroppen måste ha ställt om sig, men nu behövs det inte längre. Tvingade mig själv att sova lite till, och har nu en stund att slappa/fixa saker innan jobbet.

Missar dock matchen ikväll, kanske hinner hem till andra halvlek om jag har tur. Känns lite så där om jag ska vara ärlig, men vad gör man inte.

I övrigt är jag sjukt sugen på festival. Det är tokigt att det behövs ett jobb för att få pengar till grejer som man vill göra, men när man har ett jobb är det svårt att få tid till att göra det man vill göra. Livets konstiga ekvation, det gäller att ha ett bra förhållande till sin chef antar jag. ;)



/jen

Slurp

Premiärbild med nya leksaken som Niclas kände sig tvungen att köpa. Men ett äpple till i familjen är aldrig fel. Även om en ipad aldrig kan ersätta en dator. ;) Mmm watermelonshake, bästa som finns i hela världen.



/jen

Sightseeing

Ja gott folk, så här ser trakterna runt Kabul ut. Tänkte att ni skulle få se världen lite. ;)



/jen

Packåsna

'Lilla packningen' som jag traskade runt med i Thailand, ryggsäckar och magsäckar (?) for the win. Blev ju bara bredare i rätt riktning om man nu ska se det positiva i situationen.



/jen

Hum hum från humlegården

Mysigt väder för att chilla omkring i storstan. Vår stad, inte så värst älskade men det får funka. Lite sol, skejt och fattade beslut får lyfta den här dagen. Varför är det alltid närmare till ett leende när solen letar sig fram till oss?



/jen

Påt igen bara

Börjar jobba igen imorgon. Det var jobbigare att vara arbetslös än att ha ett jobb. Förmodligen har de gjort så med mening, det ska vara jobbigt och frustrerande och inte skönt. :P Hur som helst inleds ett Svenssonliv imorgon utan dess like, nu startar en överlevnadsperiod som är en nödvändig väg mot bättre tider, aka vintern.

/jen

Seven

Sitter här med paniken som river i kroppen. Vet inte hur länge jag står emot, det är kämpigt nu. Ena sekunden känns vissa lösningar bra, andra inte fullt så bra. Snarare som det värsta som skulle kunna hända. Jag måste få igång saker och ting så jag har något att fokusera på. Tror jag. Eller så gräver jag ner mig djupare, det får väl visa sig...

Just nu vet jag inte vart jag ska ta vägen. Går och småplockar i en lägenhet där kaoset dominerar. Egentligen orkar jag inte. Vill lägga mig ner, stänga av allt och bara försvinna ett tag.

Jag önskar att det var lättare.



/jen

Livet deluxe

För mig går solsemestrar och böcker hand i hand. Det finns inget bättre än att ligga och lapa sol med en bra bok i handen, och svalka sig i det sköna havet mellan kapitlen. Senast lästa bok är Livet Deluxe skriven av Jens Lapidus. Först trodde jag inte att jag skulle orka ta mig igenom boken. Första kapitlet var skrivet på sån usel svenska att jag blev orolig. Jag skulle inte klara av att läsa samma dåliga meningsuppbyggnad, missbruk av punkter och oflyt i texten. Men det visade sig vara tillfälligt, tack och lov.

Boken gillade jag! Den var spännande, hade många personer som man fick följa och lagom längd med sina 500 sidor. Perfekt för strandhäng, flygplansfördriv och soffmys.



/jen

EM

En kvart in i ett efterlängtat mästerskap. Fotbolls EM har dragit igång, med Polen-Grekland som öppningsmatch. Jag gick in på spelsajten expekt för att kolla vad folk trodde om matchen. Bäst odds för pengarna på Grekland, på förhand kändes det som att Grekland skulle varit favoriter trots att Polen har hemmaplan. Hur som helst, magen sa Grekland så jag satsade lite på dem. Så nu sitter jag som vanligt med nerver...

...och där blev det mål för Polen! Aj aj aj, haha. Men kul att se hur glada folk blir.

Nåväl, det är kul att EM är igång och jag ser verkligen fram emot Sveriges matcher.



/jen

Kocken är i farten

Har efter två veckor i thailand glömt hur man lagar mat. Eller så glömde jag att ta med mig orken hem. Enda maten jag tänker "laga" idag är pulvermos, avnjuts förslagsvis med ketchup och that's it. Jag är ju inte särskilt kräsen åt det hållet. Värre är det när något avancerat och läskigt ställs på bordet. Då springer jag till snabbmakaronerna så fort benen klarar.

Nu är vattnet klart, dags för det avancerade tillagandet. Vatten + pulver = mat till Jennie.



/jen

RSS 2.0