For sale

På något sätt blev jag just ikväll helt ensam i stora vida världen och vet inte riktigt vad jag ska göra av mig själv. Kom och rädda mig. Someone? Anyone...?
 
 
 
/jen
 

Öppna och släpp in

Skövde vann! Jag satt som ett litet barn under första halvlek, glad över alla mål och räddningar. Sen plockade jag fram kameran i pausen och fixade med bilderna under andra halvlek, lite mindre intresserad av vad som hände på planen. Men det var väldigt roligt att se, ska se till att gå på någon match när jag är hemma i Skövde nästa gång.
 
Här är ögongodiset som jag producerade under matchens gång! Visst har jag fin utsikt från vardagsrummet?
 
 
 
 
 
/jen

Lite handboll så här på söndagen

När jag såg att IFK Skövde - Alingsås skulle gå på tv idag fick jag ett infall och satte in lite pengar på expektkontot som stod tomt sen någon vecka tillbaka. Det är roligt och spännande att spela, och det är inga stora summor det handlar om. Så nu har jag myst ner mig i soffan och handbollen har börjat. Egentligen har jag noll koll, har inte följt Skövdes handbollslag på flera år, och tabellen talar för Alingsåsseger men nu håller vi alla tummar för Skövde, right? Just nu efter åtta minuter står det 4-3 till Skövde i alla fall.
 
Riktigt så går det kanske inte till men nästan va? ;)
 
/jen

Fina dagar

Det här utvecklades till en riktigt bra dag trots förutsättningarna imorse, kul! Men jag är för trött för att skriva nu, så sparar mig till imorgon och berättar allt då. God natt och dröm sött, om mig! ;)
 
 
/jen

Blåsten nästa!

Nu ger jag mig ut på fjället, idag med sikte på Blåsten från Fröå och eventuellt hela "Björnentriangeln", vi får väl se hur benen mår och vad tiden blir. Vädret ser ut att spricka upp lite nu i alla fall. Håll tummarna för mig! Idag kör vi grön mössa, mest för att jag inte hittade min svarta men kan ta en ny varje dag, har ju ett litet lager här att ta av. ;)
 
 
 
/jen
 

Ajajaj min arma kropp

Om jag sov som ett barn första natten här sov jag som en orolig åldring inatt. Jag hade så fruktansvärt ont i kroppen efter fjällturen! Så när morgonen kom var jag långt ifrån klar med sömnen, men jag vaknade till ändå. Läste lite bok, har världens högsta bokhög i sovrummet som jag är motiverad till att beta igenom. Kanske är det jag ska ägna hela oktober åt i väntan på snön och bättre tider. ;)
 
Nu kokar äggen, elden sprakar i spisen och skogsbärsteet värmer min hals. Det har infunnit sig en myskänsla som inte släpper, det tackar jag för. Ska ta en sväng ner till sjön när maten har nått magen, blev inte mycket till mat igår faktiskt eftersom jag gick på tur, och när jag kom hem orkade jag inte laga mat. Frukost är ändå godare än middag, så det så!
 
Väntar på den lovade solen och på att en vän ska höra av sig angående en fjällpromenad. Träningsvärk bekämpas effektivast med mer träning, det vet ju alla.
 
Får bli en gammal bild, flera dagar gammal, ojojoj
 
/jen

Men hallå där

Jag bara älskar Åre alltså. Att totalt strunta i hur man ser ut, och ändå bli så läcker i flummigt hår och underställ. Gotta love it!
 
 
/jen

Vålådalen

Jag är så trött! Vet inte om jag nånsin kommer komma upp ur soffan igen, benen har liksom ingen kontakt med resten av kroppen. Men det var det värt. När solen tittade fram runt tolvtiden hände allt väldigt fort. Fjällkläder åkte på, en matsäck gjordes i all hast och sen styrde jag bilen mot Vålådalen. Där började jag en vandring mot Kyrkstenen som visade sig bli aningen för lång för en stackars nybörjare, men jag kämpade på när jag väl hade börjat. Hela turen blev till slut 20,4 km och jag var ute i fem och en halv timme. Kameran var såklart också med och är nu laddad med vackra färger, snöklädda fjälltoppar och massa härlig skog.
 
Träningsvärken lär ju vara ett faktum imorgon, men då jag tror att det är fint väder ska jag nog ut på en liten tur imorgon också. Dock inte ens i närheten av lika långt som idag.
 
 
 
 
/jen

God morgon Åre

Det är en lyx att leva helt utan klocka. Är jag hungrig - då äter jag. Vill jag sova - då gör jag det. Rycker det i benen och jag behöver röra mig - då åker skorna på. Här är jag styrd bara av mig själv och det är precis vad jag behöver. Enda jag önskar mig nu är lite bättre väder, inte nödvändigtvis sol men lite högre moln så alla vackra fjälltoppar vill visa sig. Men att få se ett vackert höstfjäll genom fönstret under frukosten är inte heller fy skam.
 
Gårdagen var en riktig sovdag, som faller sig naturligt efter en natt på tåget. Lånade en bil av en vän när jag kom till byn, åkte och handlade lite mat, satte igång värme och vatten innan jag däckade i soffan och sov mer eller mindre sex timmar i sträck. Därefter gjorde jag kvällsmat, tittade på en serie och tog en kvällspromenad bort till campingen och tillbaka. Sen tillbaka till soffan en stund och tidigt i säng, mycket välbehövligt.
 
Nu äter jag alltså frukost och funderar på vad dagen kan bjuda på. Det är väldigt mulet idag, med 5,5 grader ute och nästan ingen vind. Ja vi får väl se...
 
 
/jen

And off I go!

Nu har jag packat min ryggsäck och beger mig norrut, mot Åre med nattåget. Jag ser verkligen inte fram emot resan och hoppas att jag sover bort större delen av tiden. Här ska repareras själ, byggas muskler och finnas svar på frågor jag inte ens visste fanns.
 
 
 
/jen

God natt?!

Lina leker kanin och jag borde sova. Har väckarklockan på 03.40, är det ens värt att sova? Fast ja det är det ju eftersom jag måste vara pigg och glad imorgon. Men gå upp mitt i natten, det var länge sen. Jag som tycker att det är tidigt med åtta-nio på morgonen. Gillar ju att bli egoboostad på facebook och längta till snön faller över oss alla. Speciellt skåningarna, eftersom det alltid blir ett jävla liv då som man kan le åt.
 
 
 
/jen
 

Oh sweet mama

Va? Vad jag gör? Oj, kom ni på mig mitt i det allra heligaste man kan göra framför datorn. Vad pinsamt det blev nu...
 
Ja jag kollar på snöporr! Den här kanske skulle värma en frusen själ i backen i vinter?
 
 
/jen

breakfast at tiffany's

Dagens viktigaste och framför allt godaste mål är frukosten. Känns som att jag fick med de flesta delarna i kostcirkeln, förutom protein i någon form då. Antar att godiscirkeln kan väga upp det, eller...?
 
 
/jen

Kvällsskratt

 
/jen

Rå humor

På lördag vankas födelsedagsfirande med middag och lite stand-up i Skövde. Hoppas på många skratt och det ska verkligen bli kul att se live! :)
 
 
/jen

Grönt är skönt

När jag skulle köra från Västerås i söndags hörde jag på radion om en trafikolycka på E18 mot Köping som skulle påverka mig. Därför hoppade jag in på Ikea en sväng i hopp om att fördriva lite tid tills olyckan var undanstädad, om man nu får vara brutal och skriva så. Prio ett var en ny lampa till Åre, hela förra säsongen levde jag med bara mysbelysning i vardagsrummet. Sen blev det ett par blommor till mig också, med tillhörande krukor och en blomma till mor som fyller år idag. Så nu är mitt fönster ganska tjusigt om jag får säga det själv.
 
Väl ute på vägen igen visade det sig att olyckan fortfarande hindrade trafiken helt, och jag fick ta en omväg på några mil via Eskilstuna. Det var ganska segt att köra, kändes dubbelt så långt på söndagen som på lördagen när jag var på väg till Västerås. Men väl hemma var det ju så där löjligt skönt att bara vräka ut sig på soffan och njuta av att göra ingenting. Borta bra men hemma bäst!
 
 
/jen

Musik som är så viktigt

Sitter och lyssnar på P4 Jönköping. Alltid kul att veta vad som händer i ett landskap där man aldrig vistas, haha. Min kusin Fredriks band Endurance är på plats i studion, sjukt kul att det händer något för dem! De har pratat lite allmänt och spelat tre låtar live.
 
Annars så händer inte särskilt mycket idag. Jag har tagit tag i min stora resväska full med kläder och stoppat in det mesta (hälften) i en redan ganska full garderob. Vet inte riktigt vart jag ska trolla bort resten, det kanske helt enkelt är dags att flytta till Åre igen. Då har jag ju plötsligt två garderober igen. Men den stora frågan är ju ändå om jag verkligen har för mycket kläder (ja antagligen) eller om jag har för liten garderob?
 
Jag har börjat komma ikapp mig själv. Var fortfarande lite trött igår efter helgen, eller hela förra veckan kanske. I lördags rullade jag bilen mot fina Västerås för en spelning med Fusionland på Bankiren. Goa Gustav följde med och spelningen var grym. Förbandet var lite för långsamma och ointressanta, men Fusionland funkade till det som de brukar göra. Något som var lite spännande var att testa mina nya höga skor, och jag klarade mig utan att ramla på nosen under hela kvällen. Imponerande då det var sjukt länge sen jag hade klackar. Jag blev väl närmare 185 cm lång och jag måste erkänna att jag gillade det. Bästa var när de spelade låten som jag bett Elias om, Best Ride kommer alltid vara bäst enligt mig. ;)
 
 
/jen

Orkeslös

Idag har jag svårt att motivera mig själv till träning. Det blåser ganska mycket ute, men solen tittar fram med jämna mellanrum. Jag borde ju bara tvinga mig ut. Lite skön musik, mysiga höstkläder, kanske till och med en mössa på huvudet och sen bara gå? Sanningen är att jag fortfarande har lite ont i fötterna från i lördags. Att gå på spelning i 12 cm heels kanske inte var det bästa beslutet. I alla fall inte en funkrockspelning som man inte kan stå still till.
 
Men jag måste ju ut. Jag mår egentligen inte så bra här inne, ensam med mina tankar och ett illamående som letat sig in i kroppen. Allra helst vill jag ju vara i Norrland nu. Bara kunna springa runt på höstklädda fjäll och njuta. Men det får vänta en vecka, jag har lite att stå i här hemma först.
 
 
/jen

Sifferslumpen?

Det är som trissreklamen säger; plötsligt händer det! Mvh tjejen som älskar siffror. Och jo, jag använde visst kortet mellan dessa datum. Alla annat vore omänskligt.
 



/jen
 
 

Helt rätt Nemi

 
/jen

the quiz

 

But there's some things you need to know about me:

I'm weak right now, real weak right now
I need proof before I dare to open this heart
so I prepared a quiz for you:

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbour's?
And is it very much higher than mine?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks?
because I'm still scared of feet

Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you've had a few?
Is it fine if I make more money than you?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you'd rather wish I'd be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?

And if I'd fall, would you pick me up?
If I fall, will you pick me up?
 
 
/jen

Sommar snart igen va?

I slutet av sommaren är det alltid helt rätt säsong för att köpa badkläder. Jag hittade två stycken på H&M's rea som jag är väldigt nöjd med, till ynka priset av 19,90 kr/del. Här får ni se bild på favoriten. I löv it.
 
 
/jen

Halmstad

Förra helgen hade vi en släktträff inplanerad i Småland på söndagen, och då fick mina föräldrar en bra idé att göra en resa till Halmstad på lördagen för att utnyttja hela helgen när vi ändå skulle åka iväg åt det hållet.

Så vi ställde klockan och kom iväg runt halv nio, vilket kändes ganska tidigt men lika bra för att utnyttja hela dagen. Jag sov väldigt gott i bilen hela vägen till första fikastället, där jag fick i mig en red bull och en tårtbit. Som en ny människa satte jag mig bakom ratten och körde de resterande milen till Halmstad. Väl där styrde vi mot stranden där vi låg och läste en timme innan vi åkte till hotellet där vi hade rum för natten. Eftersom det var första september blev det en aning speciellt att hänga på stranden, hade det inte blåst så mycket kunde vi säkert badat också.

Väl på hotellet lånade vi varsin cykel och rörde oss mot Burger King för lunch. Därefter cyklade vi Prins Bertils stig som går längs havet, har för mig att det blev en tur på två mil. Jobbigaste var när min sko fastnade i pedalen och de andra åkt i förväg. Då fick jag ringa och be dem komma och befria mig från cykeln. Tur att jag inte kraschade totalt där! Mot slutet av cykelturen kom vi till ett glasställe med italiensk glass, vilket var en bra belöning. Vi kom tillbaka till hotellet strax efter glassen och vilade upp oss lite inför kvällens middag som åt på Norre port i centrala Halmstad.

Efter middagen passade jag på att träffa en gammal vän som bor i Halmstad, på en sen kvällsfika och en liten promenad genom stan. Det var sjukt kul att träffa Henke igen, det är säkert fyra år sen sist.



 
/jen

Istället för en hund?

En sak som har pushat mig i min träning är en så simpel grej som en stegräknare. En vuxen kvinna ska få in ca 12000 steg varje dag, vilket motsvarar ungefär en mils promenad. När jag för några dagar sen hittade min gamla stegräknare och upptäckte att den var död så tänkte jag inte mer på det. Såna batterier har vi knappast hemma. Men idag slog det mig. Jag har ju stegräknare i min lilla ipod! Så idag testade jag den, och jag är jättenöjd.

Den visar antal steg, start- och stopptid, kilometer och kalorier. Den är så liten att jag inte hade märkt den om jag inte satt dit den själv. Nu har jag ju bara använt den en gång, men jag tror att den sparar all historik så man kan gå tillbaka och kolla föregående träningar. Det finns även en räknare för antal steg per vecka och månad. Så den här lilla krabaten kommer få följa med på fler promenader framöver, statistik är något som jag älskar att kika på och bygga upp!



/jen

Ut och röra på fläsket

Det är en speciell känsla att alltid vakna med träningsvärk numera. Både skönt och oskönt om ni förstår. Jag gillar det faktum att jag har den disciplinen och bara fortsätter, även om det inte är så roligt alla gånger. Egentligen skulle jag nog behöva ett gym för att uppnå rätt resultat, men det är också lite av charmen att kunna träna utomhus dessa sista sommardagar.
 
Igår blåste det något oerhört när jag traskade min mil på morgonen, något som jag gjorde på rekordtid då ångesten i min kropp bara behövde komma ut på något sätt. Idag är det däremot sol och vindstilla. Temperaturen i skuggan är blygsamma 12 grader, men jag är nog nöjd med shorts och linne ändå. En kopp te först sen är jag fit for fight.
 
 
/jen

Golf

Riktigt fin dag på golfbanan nu i måndags. Solen värmde och vinden blåste bort alla myggor. Men det bästa är nog hur bra jag spelade. Jag fick 44 p och aldrig förr har väl puttningen stämt så bra. Nu är jag sjukt taggad på att spela mer.
 



Långa ben hade jag framåt artonde hålet också, och en aning trötta :)
 
 
/jen

Roadtrip




 
/jen

Slickepott

Ett ljud som katten Wilma känner igen är elvispen. När den går igång infinner hon sig ganska omgående i köket, och sitter snällt och väntar. Hon har nämligen lärt sig att det vankas gräddslick för den som är söt.
 



/jen

I love it

Oj vad jag är trött. Jag och finaste buws skulle på bio igår. I Skövde alltså, och vi vet ju alla hur det slutar. En spontan roadtrip till okänd destination där badkläderna åkte på, ojojoj jag ångrar inte en sekund. Det var ju trots allt fem år sen vi gjorde en liknande sak. ;)
 
Så nu med tre-fyra timmars sömn har jag hoppat i min onepiece (fortfarande något för varm för årstiden), gjort en kopp te och överväger att vakna till genom att gå milen. Det är ju sol ute och den här kroppen ska inte få vila, här ska brännas fett.
 
Beställde nya snowboardskor häromdagen, de passade inte och fick åka tillbaka tyvärr. Något missförstånd med UK och US, tråkigt när det händer. Men shortsen här nedanför är nya, samt ett par andra lite mörkare och en tisha. Nu MÅSTE jag nog sluta shoppa skatekläder ett tag.
 
 
/jen

GOD MORGON

Måndag. Nystart och omstart. Det här kommer bli toppenbra, solen skiner och jag är fylld av energi. Mitt största problem just nu är att jag vill göra tusen saker på samma gång och jag måste hålla mig i skinnet för att det inte ska bli total pannkaka av allt.
 
Men nu efter mitt morgonte rycker det otroligt mycket i benen. Även om en artonhålsrunda står på schemat i eftermiddag ska jag ut på promenad nu. Njuta av solen och mota bort alla negativa tankar med härlig musik.
 
Vaknade av min levande väckarklocka idag. Kvart i åtta skulle hon absolut ha mat, skrek hon ut över hela huset, som bara jag fanns i. Jag ropade på henne, tyckte att hon antingen kunde äta torrfoder eller komma och lägga sig igen. Hon kom tillbaka till mig, vi sov ett par timmar till och sen vaknade jag med världens finaste kattmustasch. :)
 
 
/jen

Pills

Det har vid ett flertal tillfällen gått rykten om att det har tagits fram p-piller även för män, och nu är det dags igen. Min första tanke var att det är klockrent, då kanske mannen kan ta lite av ansvaret och äta piller istället eftersom det i viss utsträckning kan innebära problem för kvinnan. Att dela på det hela liksom. 
 
När jag nu i dagarna berättade om det här för en kille så började en annan liten tanke ta form. Jag påstod att det inte skulle kännas säkert om mannen hade ansvar för att äta piller, man måste ju då lita på att han sköter det. Vilket han påpekade att män har haft problem med alla år, vissa kvinnor är ju så dumma i huvudet att de lurar killar på det sättet. Hur som helst är det ju kvinnan som får ta smällen när barnet blir till. Jag tror att de oönskade graviditeterna skulle öka avsevärt om mannen skulle äta p-piller istället för kvinnan. I en egoistisk värld, som vi många gånger faktiskt lever i, sätter man sig själv först. Mannen blir inte lika lidande som kvinnan om ett barn skulle börja ta form, det är väl alla med på?
 
Det absolut bästa, och kanske sämsta för världens fortplantning, skulle vara om BÅDA i ett förhållande åt p-piller på varsitt håll.
 
Eller vad vet jag. Avskaffa alla piller och lev lite farligt. Barn är ju så söta.
 
/jen

Allt eller inget

Jag gjorde precis något som jag inte får göra. Nu mår jag kasst, klumpen i magen bara växer ju mer jag tänker. Jag måste lära mig att bara stänga av, sluta känna efter så förbannat mycket. Synd på en sån bra helg... Ska försöka komma tillbaka imorgon med ny energi och positiva tankar, så här kan jag inte ha det.
 
/jen

RSS 2.0