-

Jag. Saknar. Dig.
 
/jen

Liten tjej

Jag håller på med den roligaste städningen som finns, alltså städa datorn. Eller mest säkerhetskopiera bilder, slänger väl inte så värst mycket. Hur som helst hittade jag en gammal bildmapp med några söta bilder från forntiden. Tänkte dela med mig.
 




/jen

Kaptenen!

Igår fick jag äntligen se kära Kapten Röd, som jag har missat så många gånger tidigare. Det roligaste var att jag fick reda på det bara ett par timmar innan, spontant och kul. Det enda som inte var kul var regnet som öste ner innan jag åkte till stan, men väl där kom det bara lite duggregn. Fantastiskt att man kan ha lite tur ibland! ;) Kaptenen levererade verkligen och spelade alla mina favoritlåtar. Bäst var såklart Saknade vänner, det går inte att komma ifrån att den låten alltid kommer betyda något alldeles extra för mig.
 




 
/jen

Bra dagar

Onsdag då. Mysfrukost i solen, lite terapiarbete i form av att bryta/klippa kvistar, därefter en sväng till stan för både det ena och det andra, lite äventyrsgolf som jag dock inte hade turen att vinna och sen frosseri hemma, mätt och glad med magen full av supergod vattenmelon. Mmm mums! För att avsluta dagen på topp gjorde jag ett gäng goa pannkakor som fyllde upp fint i magen.
 
Idag har det bränts lite pengar, det kan jag ju inte neka till. Ett läckert underställ, en tisha och två par skor. Terapi som sagt, men nu får det nog vara slut på shoppandet för en tid framöver. Det är snarare dags att använda allt jag har köpt, ligger fortfarande en hel del oanvända tishor i garderoben som skulle se så mycket bättre ut på mig än att bara ligga där. Men vad ska man göra, jag har bara en kropp och att göra fyra klädbyten per dag som om livet var en melodifestival är lite överdrivet. De tishorna ska nog få sin chans någon dag.
 
Tänker att om jag köper vintergrejer så kanske universum fattar vinken och ger mig snö i god tid i år. Man kan ju alltid hålla tummarna för att det fungerar ungefär så. Nya snowboardboots är på väg hem till mig nu också, sen kan det ha åkt med en beställning på en sweettisha och två par shorts från humör. Men det var ju på rea! Haha...
 
I övrigt har den här dagen varit toppen, men får återkomma eftersom både ögon och fingrar skulle må bra av några timmars vila. God natten, önskar Jennie och katten!
 
Promenad längs Göta Kanal med mor för några dagar sen
 
 
/jen
 
 

När det vänder

Vad mycket lättare livet känns när det är bra väder ute. Vilken stor skillnad mot gårdagen, när det kändes ganska tungt och det bara gick utför. Framåt midnatt slutade det regna, och när jag inte kunde somna på grund av att det kröp i hela kroppen drog jag på mig lite kläder igen och gav mig ut på en löprunda i natten. Jag minns inte ens när jag sprang senast, så det var en upplevelse. Men jag lovar mig själv att göra om det, den där konditionen är inte vad den en gång var, inte ens i närheten...
 
När jag kom hem från löpturen och satte mig utanför huset för att varva ner lite så hände något magiskt. Jag upplevde mitt allra första stjärnfall! Efter allt det kunde jag lätt somna i en go säng och eftersom jag jagat bort alla hjärnspöken kunde jag sova hela natten lång tills solen väckte mig. Åh underbara sol, ska vi ta och göra det till en vana du och jag?
 
 
/jen

Himmelriket för smaklökarna

Kan ni förstå lyckan när jag hörde att Starbucks har öppnat i Göteborg? Jag har ingen aning om när, men nu är det i alla fall så och jag är glad. Egentligen vet jag inte varför. För det första så dricker jag inte kaffe. Och amerikanerna kan inte det där med fika, det går ju aldrig att hitta en tårtbit på varken Starbucks eller Wayne's Coffee. Jag antar att det beror på alla extremt heta dagar i Thailand när jag har behövt svalka ner mig lite, och avnjuta AC likväl som en ischoklad.
 
Så när jag passerade centralstationen i Göteborg, där Starbucks så otroligt lägligt ligger så var jag bara tvungen. Jag hade till och med planerat in mina tåg så att jag hade en halvtimme på mig, hur löjligt underbart är inte det? Sen kom jag därifrån med en stor ischoklad och en fruktsallad samt ett stort leende på läpparna.
 
När jag kom in på tåget satt en unge där med sin mamma och sa upprört till henne att man inte fick dricka kaffe på tåget. Eller äta glass heller för den delen. Jag tänkte bara: "Fördelar med att vara vuxen" och gick till min plats. Sen njöt jag, för oj vad god den är!
 
 
 
/jen

Ut med det!

Blogga eller shoppa? På något sätt ska ju de konstiga känslorna ut. Men den här gången får ni inte vara med, jag ska nog shoppa lite mer istället. Redan blivit ett par boots, två par shorts och en tisha idag. Men jag kan bättre, det lovar jag er... :) Jag ogillar att vädret har så stor inverkan på mitt humör, och det har alltså ösregnat sen klockan tolv.
 
 
/jen

Alla tankar blåste visst bort

Det är lustigt hur jag kan vara inspirerad till tusen att skriva om saker när jag är ute och rör på mig, men nu när jag väl sitter vid datorn kan jag inte få ur mig ett ord. Nåväl, det var väl inget värt att minnas. Eller så får jag helt enkelt gå exakt samma promenad imorgon igen, så kanske allt kommer tillbaka till mig.
 
Vädret var i alla fall på min sida under promenaden. Mulet och blåsigt var det förvisso, men man blir ju ändå varm när man går. Eftersom jag var inställd på att gå två timmar så fortsatte jag med en extra runda när jag egentligen kunde vända hemåt, och när det återstod tio minuter började det smådugga och benen fick vända hem i alldeles lagom tid. Väl hemma kunde jag snöra av mig skorna, bädda ner mig i sängen och plocka upp boken. Därefter började det ösregna och det har det gjort sen dess. Men nu har jag gjort mitt, och regn är en mysfaktor när man faktiskt får välja att vara inomhus.
 
Så typiskt svenskar alltså. När vi inte har något annat att prata/skriva om, då är vädret alltid en bra grej. De skulle väl aldrig göra det i länder där det alltid är varmt, det hade ju blivit tjatigt. Men det är väl fördelen med att bo i ett land där vädret kan växla på två röda.
 
 
 
/jen

Det här med golf

När jag började spela golf tyckte jag att det var svårt och tog för mycket tid av mitt värdefulla femtonåriga liv. Det fanns andra saker som var viktigare, även om jag valde själv att börja spela. Men nu har jag en helt annan bild av golfspelandet. Nu är det skönt att komma ut en runda då och då. Det är roligt även om alla bollar inte går riktigt dit de från början var tänka. Min pappa är väldigt peppande att spela med, mer nu än förut säkert av den anledningen att han inte längre behöver tänka så mycket själv på vad han gör på banan. Vi har hittat en grej som vi gärna gör ihop helt enkelt.
 
Vi var ute på en runda i förra veckan. Fortfarande kan det kännas en aning motigt innan jag väl har kommit iväg och kommit ut på banan, men oj vilken fin kväll vi fick. En måndagskväll på vår golfbana innebär väldigt folktomt även om solen lyser. Spelet gick till en början ganska dåligt för mig, men pappa gjorde par på de tre första hålen så jag kunde glädjas åt hans spel istället. Därefter styrde det upp sig lite, tills jag blev lite småtrött framåt nionde hålet. Men sen kom jag äntligen över på vattenhålet 10 utan att döda en enda boll i vattnet, och det peppade mig. Fortsatte fint, med en kexchoklad och chokladboll i magen innan hål 12 orkade vi knata vidare. Även hål 15 är ett vattenhål, dock lite längre än på hål 10 men ändå känns det lättare. Slutade med att bollen studsade två gånger i vattnet och upp på andra sidan. Det gäller väl bara att ta sig över, lite extra spänning har ju ingen dött av. ;)
 
Hur som helst är jag glad att jag har ändrat uppfattning om golf och att jag kan ta det som en avkopplande sysselsättning. Hittade dessutom inte min vagn till bagen, så tog bärbagen istället. Gick minst lika bra, och kändes som lite extra träning, tipp topp!
 
 
 
 
 
/jen

x+y=god frukost

Dagens viktigaste mål mat sägs ju vara frukosten, och jag är absolut villig att hålla med. Allra skönast är när man kan äta frukost länge och gärna med massa härliga fräscha bär och frukter. Frukost kan man ju variera in i oändligheten med olika smörgåsar, yoghurtsorter, varma och kalla drycker eller rent av en klassisk havregrynsgröt.
 
Vissa smaker är gudomliga ihop, medans andra försök till att uppnå den optimala frukosten har varit en aning misslyckad enligt smaklökarna. Som apelsinjuice och kaviar, det går inte alls i min värld. Eller gröt med äppelmos, en klassiker enligt många men jag kan inte ha något annat än socker och möjligvis kanel på min gröt. Och mjölk, men den är ju redan given.
 
Eller när man är lite så där härligt bakfull, då fungerar nästan bara pizza för mig. Det är min första tanke på morgonen, efter att jag har känt om jag ens vill äta. Sen är det pizzajakt som gäller, och för en som knappt kan sova på fyllan kan den jakten bli lång. En gång vaknade jag klockan sju i Åre, och pizzerian öppnade såklart inte förrän tolv.
 
Alltså finns det alltid en frukost för alla tillfällen, det gäller bara att inte fastna i gamla mönster utan orka variera sig och testa nya grejer. Sen ska ju nyttighetsfaktor vägas in med mätthetsskalan och allra viktigast är väl ändå smaken. Frukost är en ekvation som jag gärna löser i all oändlighet.
 
 
 
 
/jen

Ut och rasta brädan

Hemma i Tidan lägger de just nu ny asfalt på vägen mot Skövde. När jag först upptäckte det kändes det lite jobbigt, det innebar för mig en bilkö på en kvart när jag hade en tid att passa. Men när jag satt där slog det mig: "Det här kommer ju bli asskönt att åka longboard på!" och det blev det minsann. Häromdagen gick jag ut runt klockan åtta på kvällen och åkte några kilometer på den nylagda asfalten. Visst blir det ganska mycket kickande då det inte finns några stora backar, men det är skönt ändå. Bra träning, även om man kan känna sig en aning snedtränad efter en longboardtur. Nu blev det helt plötsligt mycket roligare att åka longboard, och även om vägen dagtid är ganska trafikerad så är den relativt lugn kvällstid.
 
 
 
 
/jen

Våta drömmar

Det är något speciellt med att sova i ett badkar. Alltså inte bädda ner sig med täcke och kudde för att sova länge, utan att slumra till under ett bad. Det känns så varmt och tryggt, även om det egentligen inte alls borde vara säkert. Jag har i och för sig en tendens att alltid vakna när mun eller näsa befinner sig några millimeter från vattenytan, så kanske har vi något inom oss som automatiskt säger till när det är dags att vakna.
 
Inom loppet av en vecka har jag badat tre gånger i badkar, och somnat lika många gånger. Jag märker ju när boken börjar bli svår att hålla i, och är smart nog att inte vilja tappa i den. Vila ögonen några sekunder tar man ju ingen skada av, och helt plötsligt har en hel timme bara rusat förbi utan att man förstår vad som har hänt. Nåväl, skönt är det i alla fall!
 
 
 
 
/jen

Sluta nu

Det mesta är emot mig nu. Kroppen är sliten, psyket likaså. Jag försöker klättra upp, se det positiva och ta mig vidare. Dessvärre är ljusglimtarna få och det känns en aning hopplöst.
 
 
 
/jen

Lost

Kollar gamla musikvideor från förr och blir så där kär i Ian Watkins som man helt enkelt inte kan undvika. Det är många band som har tappats bort längs vägen, och det bästa är att de allra flesta verkar ha fortsatt göra sin grej och att det innebär att jag har en hel värld av musik att upptäcka nu.
 
/jen

Tystnad tagning

Vart jag än kommer och vem jag än umgås med måste jag sätta på en mask. Mer eller mindre såklart, men fortfarande så att jag inte bara kan vara. Någon borde låsa in mig och slänga bort nyckeln, borde inte vistas bland folk och dra ner andra i mitt kaos.


Hände det verkligen?

Nu har mina drömmar gått så långt att jag knappt kan skilja på drömmar och verklighet. Det rör till det hela, det kan jag lova er. Jag känner mig ganska hopplöst förvirrad många gånger, men när jag frågar omgivningen om vad som har hänt och inte hänt känner jag mig som ett psykfall. Antagligen sover jag för oroligt just nu och behöver någon sorts trygghet i vardagen. Kan man köpa det på Ikea tro?
 
 
/jen

Allt var kanske bara en dröm

När man får alla sina drömmar krossade i ett andetag. När en livslång önskan som kunde blivit möjlig inom ett år eller två skjuts på framtiden och man bara vill ge upp allt. För vem orkar kämpa så hårt och offra så mycket för att det ska bli möjligt igen? Varför ska det bli så här och vad har jag gjort för att förtjäna det? Såklart har jag inte heller varit den mest perfekta människan men det här är ju bara för mycket.
 
 
 
/jen

RSS 2.0