Mjauuw

 
/jen

God morgon

Har vaknat upp till en solig vintervärld (typ) och kreativiteten kliar ända ut i fingrarna. Tur att kameran bara är en meter bort!
 
 
 
 
/jen

God kväll

Varit på sydligaste breddgrader några dagar nu. Landat, vant mig vid att inte ha mäktiga fjäll som granne och saknar det oerhört. Men älskar att ha katten bredvid mig och bekvämligheten som kommer med det. Tränar så mycket kroppen orkar, eller så mycket som jag kan motivera mig till för tillfället. Har tusen bilder att pyssla med, men ingen aning om vart jag ska börja. Antar att det är mitt största problem just nu, om man inte räknar det där livspusslet som ska läggas och en kommande livskris. Haha, ge mig snö och snowboardterapi så antar jag att det mesta löser sig.
 
 
 
/jen

Jen

Det här med att sätta mig själv främst och göra det som just jag mår bra av, det känns viktigare ju fler dagar som går. Så det gör jag nu.
 
 
 
/jen

Thank god it's friday, eller?

I sann Åre-anda har jag gått och blivit totalt dagblind. Jag har ingen som helst aning om vad det är för dag, antagligen eftersom det inte spelar någon som helst roll för mig.

På hälsocentralens dörr satt en lapp om att det var stängt torsdag och fredag den här veckan, och jag tänkte att jag med min vanliga otur hade gått fem kilometer helt i onödan och skulle få vänta tills måndag. Sen kom jag på att det var onsdag idag…

Senare på Stadium frågar Daniel om jag åker hem innan helgen eller inte, och jag blir lite ställd. Ja det är ju fredag så det är klart jag inte åker innan helgen, är han rolig eller… Men ja, fortfarande onsdag tydligen!
 
Men när alla dagar är lediga dagar känns alla dagar som underbara fredagar! ;)
 
 
/jen

-

Alltid är det nått...
 
 
/jen

Vita toppar

Idag är det extra vackert att vara i Åredalen, eftersom den första snön har lagt sig på skutan!
 


 
 
 
/jen

När tiden bara blurras ihop

Den här dagen gick fort. Först skrev jag med en bekant ett bra tag, sen var klockan så mycket att jag var tvungen att flytta mig till soffan. Tre avsnitt av Royal Pains, bang bang bang! Där gick ett par timmar till, och sen eftersom vädret inte blev bättre tog jag mig en zappningstur på tvn. Såg att Frölunda-Brynäs skulle visas på Canal Plus, så den kollade jag på med stort intresse. Dessvärre vann inte göteborgarna. Bonusen blev när även Färjestad-Modo visades precis efteråt, och jag slapp röra mig ur soffan. Sen ännu mer av ingenting, det är rätt skönt att vara förkyld på det sättet. Och nu efter en middag bestående av gulasch och ris, och ett glas vitt vin är klockan nästan läggdags. Om jag är så här duktig på att fördriva dagarna är det ju snart vinter...?
 
 
 
 
/jen

Jag blåser bort!

Idag känns det som att vädret har insett att det faktiskt är höst, för nu blåser det. Prognosen på yr.no ser inte särskilt munter ut, mest bara regn framöver. Jag har blivit bortskämd med sol och vindstilla en hel vecka nu, så det här gör inte så mycket. Har en del inomhussysslor som faktiskt är beroende av att det är dåligt väder, annars blir det aldrig gjort. För att vara inne när det är sol i Åre, det är en dödssynd.
 
 
 
/jen

Jag är en vampyr

Lyssnar på en av mina absoluta favoritlåtar, jag är en vampyr. Det påminner mig om halloween för ett par år sen. När jag var vampyr trots att jag tappade mina huggtänder hela tiden. Och snart är det halloween igen. Men antagligen befinner jag mig inte i Åre då för den årliga halloweenfesten, vilket kanske är synd. Enda "högtiden" när det är okej att vara hur slampig som helst, gotta love it.
 
 
 
 
/jen

Hej hopp

Tar en sväng till byn för att träffa en vän och kanske få en kanelbulle på självaste kanelbullens dag! Ut i solen och njuuuta!
 
 
 
/jen

Oväntat besök

Får man komma in på en fika eller...? :)
 
 
/jen

:)

Det är lustigt hur universum hänger ihop. Eller hur mina desperata önskningar har en tendens att bli hörda, och uppfyllda. En så simpel sak som att jag verkligen önskar att en person ska höra av sig, och att han faktiskt gör det inom loppet av fem minuter. Antingen är jag synsk, eller så har ni väldigt bra hörsel när det kommer till ord som inte sägs men som ändå finns där i bakgrunden.
 
Det är som att ni alla vackra där ute vet när jag känner mig så där hopplöst ensam, och verkligen behöver några värmande ord. Tack.
 
 
 
/jen

Musica

Ja det var väl en konstig, men härlig, blandning av musikstilar det senaste. Blev nykär i Kent igår och har spelat dem till och från hela dagen, guld värt. Antagligen bästa svenska bandet just nu. Nåväl, jag gillar't!
 
 
 
/jen

Varm kväll

Efter maten gömde jag mig i min onepiece och kröp in under täcket. Det var så illa att jag knappt orkade äta, då har man inte mycket energi kvar. Sen somnade jag gott och vaknade lite lagom svettig efter att ha vaknat på grund av ett fall i en dröm. Ni vet så att man får ett sånt där dödsryck och inte förstår någonting. Läskigt och skumt. Jag känner mig väldigt het men det kan vara feber också. Huvudet är inte alls med på vad jag håller på med. Ska bara kolla lite CL-fotboll och sen sova igen.
 
 
/jen

Fisketur

Dagen har hittills bjudit på en fisketur på Hensjön med Ingemar. Sjukt mysig liten sjö med höstklädda fjäll och en relativt lugn sjö. I norrland kan man slappna av och bara njuta. Ingemar fick till och med en öring, trots att fiskesäsongen är långt förbi.
 
Men nu vill magen ha sitt och det ska den få. Dock inte fisk... ;)
 
 
 
/jen

En stillsam morgon

Jag tror fåglarna använder hustaket som landningsbana. Har faktiskt aldrig sett så många fåglar i Åre förut. De vill åt den stora vackra rönnen vi har utanför källaren, där de kan äta i timmar på alla bären. Bären som tydligen ska visa att det blir mycket snö till vintern.
 
Jag sov oroligt inatt, drömde massor och vaknade hela tiden. Som om jag väntade på något? Det känns verkligen i kroppen att det saknas någon som ligger bredvid, jag blir aldrig duktig på att sova själv. Så nu är jag trött, med träningsvärk i benen efter gårdagens tur och förkyld. Den kombon är så underbar att jag bara vill gräva ner mig själv ett tag. Det ljusa i tillvaron är att morgonens dimma börjar ge med sig och solen tittar fram borta över Mullfjället. Snart kommer den nog hit också.
 
 
/jen

Hemma igen

Trött tjej! Idag blev det 17 km på fjället, i strålande solsken och blöta stigar. Vill inget hellre än att duscha, äta och sen bara sova bort några dagar. Åh min arma kropp, kan lova att jag kommer ha så sjukt ont sen. Men i kameran ligger över 300 bilder, jag har laddat kroppen full med d-vitamin och har tagit mig ett steg närmare målet.
 
 
/jen

Första oktober bjuder på solsken

Idag vaknar jag upp till strålande solsken och klarblå himmel. Något kallt förstås, temperaturen var ju nere och vände vid nollan inatt, så frosten var ett faktum. Att jag ska vara så seg på att gå upp ur den mjuka, varma, underbara, sköna sängen. Det kan jag ju bli lite arg på. Fota frost i morgonsolen kanske hade varit något annars. Samma plats och tid imorgon solen? Ta med dig frosten också är du snäll.
 
Hur som helst är jag uppe nu. Frukost i magen, första gången jag åt havregrynsgröt sen april. Lite mat i ryggsäcken också, för jag ska ut på fjället en sväng. Egentligen inte särskilt pepp i kroppen, den är trött och seg. Börjar falla in i gamla fula vanor, vilket jag vägrar acceptera. Måste pressa mig själv nu ett tag, det kommer bli svårt men måste gå.
 
Ny månad nya möjligheter.
 
 
/jen

RSS 2.0