Kallt

-24,4

Det är såna här dagar jag inte skulle tveka på en sista minuten till solen. Eller allra helst (för att slippa gå ut) hoppa i min onepiece och gömma mig under täcket. Såå är ett jäkla köldhål ibland alltså! Tur att det är lite varmare uppåt fjället.

Får gömma mig i flanell idag istället


/jen

Sweet sunday

Vilken fantastisk snowboarddag med strålande solsken och blå himmel. Det blev mest åk i högzon där övre störtloppet bjöd på roliga kullar och utmanande pist/offpist. Vid två tillfällen satte jag ofrivilligt ner min rumpa lite väl hårt i snön och har nu problem att sitta igen. Tur att det bara är halva röven som är handikappad. Min stackars beniga röv klarar inte riktigt av det här livet känner jag, och försöker göra något åt det med min "dagliga" semla.


Hade nyss besök av Ingemar som lämnade över min bräda som han jobbat hårt med nu ikväll. Ska bli väldigt roligt att testa den imorgon innan jobbet! Tusen tack vännen, det var verkligen snällt av dig :)

Antar att det blir sängen nu. Ska jobba imorgon (känns konstigt efter tre dagars ledighet). God natt!

/jen

För att

Det går att göra så mycket mer. Ge mer. Ta mer. Tänka mindre. Våga mer.

 



/jen

Goooooood morgon världen!

Har gjort snowboardövningar i sängen inatt och kan med säkerhet säga att viljan finns där och är stark. Sen ska kroppen byggas upp för att orka med också. Idag är det 10 minus och klart väder, solen på väg upp och peppen också. Nu kör vi.



/jen

En sak mindre att fixa med

Glad glad glad! Ordningen är återställd. Nu kan jag vräääka ut mig på min egen parkering, skönt med lite luft på sidan om bilen när man ska ut. Nu återstår bara alla ouppackade väskor och handla mat. Mat kan få vänta dock, orkade inte svänga ner på byn idag heller. Energin kommer nog tillbaka tids nog, speciellt i den här fjälluften!

 

Myyycket plats, awesome!



/jen

Vilken smärta!

Vilken värk! Varje liten vridning inatt har påverkat mig, men kan ändå tycka att jag har sovit skapligt bra. Men oj vad ont jag har i kroppen! Om det enbart är träningsvärk har jag svårt att säga, den där kraschen på rumpan gjorde nog sitt också. Men benen känns av och även det så kallade (av mig) bygelbenet. Stackars vänsterlår som får ta så mycket stryk i våra underbara släpliftar. TUR att jag jobbar idag, för det hade gjort ONT att åka bräda. :P

Premiärjobb idag alltså. Taggad? Ptja. Men det är så förbannat kallt. Såg dock ut att vända de närmaste dagarna, vi får hoppas på det. Minus 20 visar min termometer just nu...

Hopp och hej! Hörs senare om jag inte fryst ihjäl! :)



/jen

Muskler som en traktor?

Något jag är lite ledsen över är när någon säger att de ska ordna något, och sen inte gör det. Jag vill ha min stora parkering nu. Jag vill inte parkera i en pytteliten ficka och knappt komma ur och runt bilen. Hoppas verkligen att han fixar imorgon, det kallas tjänster och gentjänster. Det vita är inte lika vackert när det bara ligger i vägen... För övrigt hade jag nog behövt en riktig man på plats här. Någon skottning av trappen har jag inte orkat fixa idag heller, så jag tar mig in genom källaren. Det funkar ju, men det är inte rätt. Dumma snö, den är så hårt packad ;)

Är det här ett riktigt liv? VAVAVA?


/jen

En kall och solig tisdag

Vaknade upp till ett skitkallt Åre där temperaturen här hemma letade sig neråt minus 19 grader. Bilen klagade vid start, men gick som tur var igång och tog mig till jobbet. Intron var inställd, men fick se mina nya kollegor och konstaterade att det var rätt många dudes. Många nya ansikten, men också några gamla fina sådana. Klädde mig efter förmåga, hade inte lyckats hitta särskilt mycket av min utrustning men tog det jag kunde få tag på innan jag åkte. Åkningen var dock magisk. Första åket kunde jag inte sluta le, förutom när det blev för kallt att åka med öppen mun. Då log jag under min bandana istället. Kände mig som en nybörjare såklart men hittade ganska snabbt tillbaka till en ganska okej åkning och ser nu fram emot att utveckla vissa delar.

När kylan slår till i Åre får man ofta sin belöning i form av ögongodis. Det blir så vackert när solen lyser upp vårt paradis och det går knappt att fatta hur fint det är. Kanske borde köpa en liten kamera som jag alltid har med mig. När jag kom hem efter en relativt hård dag i backen för en väldigt otränad kropp var skutan vackert rosa. Den tackade väl för dagen och försökte locka tillbaka mig trots massa minusgrader. Och tro mig, jag kommer tillbaka. Imorgon ska jag premiärjobba för i år. Plocka fram ett äkta Skistarleende och försöka bli ännu bättre än jag varit tidigare. Fick reda på vem min närmaste kollega blir i vinter och ser ljust på det, det blev en tjej även den här vintern.

Fin utsikt från mitt sovrumsfönster :)

 

Och från vardagsrummet ser det ut så här :)



/jen

Ett tufft dygn

Igår 7.20 rullade jag hemifrån mina föräldrar, med sikte på Åre. Redan efter två mil var jag less utan dess like. Jag försökte underhålla mig själv med musik utan framgång. Delade upp resan i huvudet med olika delmål. Kom fram till att jag skulle dricka en Red Bull var tionde mil, något som jag nästan höll. Kisspaus på en rastplats och även kameran rastades lite. Levde farligt och kissade med olåst dörr, men jag gillar ju att leva på gränsen. Brummade vidare och ungefär där började vägen jävlas med mig. Det var snorhalt och rumpan gled undan några gånger och skrämde halvt livet ur mig. Tog mig fram till Mora, laddade med lite dricka och en cheeseburgare från donken. Halt nästan hela vägen till Sveg, men sen vände det. Hela sträckan mellan Sveg och Svenstavik var sagolikt vacker. Jag satt bara och gapade stundvis, tänk att det kan vara så vackert med snö och natur i kombination. Höll på att få glädjefnatt när jag passerade Vemdalen och såg folk åka skidor/bräda. Ville också, men var på väg till något bättre.

Klockan hann bli fem innan jag kom fram till Såå. Första jag märkte var att skottningsjobbet inte hade blivit gjort, och det försvårade inpackningen något oerhört. Fick bita ihop, kämpa mig igenom det hela och tänka att det inte skulle vara för evigt. Men hade jag vetat det hade jag packat mycket mindre. Kallt som fasiken var det också med en temperatur på minus 18. Det var hårt, jag pressade mig själv till gränsen och förbi den. Hade turen att släkt varit här i helgen och kunde göra mig tjänst att lämna värme och vatten på. Annars hade det inte gått...

När jag fått in allt i huset var jag tvungen att göra något åt magen. Fick i mig en banan, men den bestämde sig för att vilja komma upp lika fort igen. Vägrade må illa, men 1,5 liter Red Bull var inte bra för mig. Resten av kvällen försökte jag "må bättre" eftersom en introträff bestämts på jobbet dagen därpå. Men det blev inte bättre. Jag sov inte mer än några timmar på natten och när morgonen kom var illamåendet kvar. Jag bet ihop, skakade i hela kroppen men tog mig ut i kylan och iväg till jobbet. Väl där var intron inställd, fick frågan om jag ville jobba, tackade nej och tog emot mitt liftkort istället och spenderade dagen på brädan. Där mådde jag bättre, men en krasch på rumpan har gjort mig invalid nu. Sitter i skrivande stund bara på vänstra skinkan. But hey, det är värt det.

 

 



/jen

Home home home

Nu har jag vaknat upp i mitt älskade barndomshem. Katterna vräker i sig finmat som jag skämmer bort dem med, och jag kokar upp lite te. Ute har frosten lagt sig och egentligen undrar jag hur jag ska klara av kylan i Åre. Den är jag inte van vid för tillfället.

Det är skönt att vara hemma. Igår åkte jag tåg från Stockholm med för mycket packning. Det var tungt att säga hej då till min fina pojkvän på perrongen. Jag saknade honom redan när han gått två meter, så det här blir tufft. Tågresan gick fort som vanligt. Åker alltid snabbtåg eller X2000, har inte tålamod till något annat. Kollade på 90210 och Whitney, och vips var jag framme. Där kom utmaningen, att bära alla väskor helt själv. Tog mig till en förvaringsbox efter en slitig sträcka från tåget. Tur att Skövdes station är liten. La in det mesta förutom datorn där, tog en promenad till Eriks lägenhet, hämtade upp min olåsta bil och åkte sen för att lasta in väskorna. Därefter mötte jag Razz, bjöd honom på kinalunch och sen gick vi runt på stan lite. Köpte ett par tofflor, ett par stövlar, present till mamma, bukett blommor till mamma, mascara till mig och sen åkte jag för att möta upp mamma som var och handlade mat.

Jag gillar att spendera pengar, allra helst på någon annan än mig själv. I förrgår köpte jag massor av grejer till mig själv när vi sprang runt i Stockholm. Det var lite grejer jag kände att jag var tvungen att köpa innan Åre, och sen blev det några fler grejer. Kan återkomma med det senare. Nu är mitt te klart och magen kurrar trots kattmatslukten.

En mätt och nöjd katt som egentligen inte vill vara med på bild


/jen

God morgon lördag

Har absolut inget emot att spendera dagen på soffan med skidor på tv som sällskap. På något vänster känner jag mig sjukare än igår, men det gör ingenting, nu har jag tid på mig att friskna till på riktigt.

Nu åker Anja, heja heja!



/jen

SLUT

Nu känns det i kroppen att jag är klar med Stockholm och dess invånare för ett tag. Jobbade min sista dag idag, och oj vad mycket folk det var. Fullt upp hela tiden, sex timmar kändes som ingenting och saker blev väl halvklara. Nåväl, jag är klar med det jobbet nu. Inget extra i helgen, nu ska jag bara slappa och sikta på att bli av med min hemska förkylning som aldrig riktigt släpper. Bara dricka litervis med te, kanske läsa en bok eller två och må bra.

Är ändå glad att jag jobbade två veckor nu i januari, det kommer kännas fint på kontot i februari sen. :)

/jen

Uhm, sista idag då?

När jag klev in på jobbet igår fick jag omedelbart hundögon och snälla snälla snälla levererat till mig. Jag ställde upp, så nu är sista jobbdagen idag istället. Så värst sugen var jag inte, men hellre jobba nu än sen. Får hur som helst vara boss ikväll och då går det lite mer smärtfritt, annars är fredagar rätt jobbiga att jobba. Men det är först klockan tre. Jag har gott om tid att ta hand om mig själv. :) Först en lång och skön dusch, det behövs för att vakna till liv och bli snäppet fräschare!

/jen

OTH's back!

Den här dagen börjar bra! Surfade runt på de vanliga sidorna, och upptäcker att One Tree Hill nu har dragit igång igen. En nionde (och sista har jag för mig?) säsong, åh vad underbart. Så nu suger jag lite på karamellen, gör iordning lite fin frukost och sen ska det njutas på hög nivå.



/jen

Sista jobbdagen

Så kom äntligen dagen. Enligt schemat är det här min sista jobbdag i butiken på ett bra tag, och även om jag gillar jobbet känns det så otroligt bra. Det ska bli skönt med miljöombyte, närhet till snön och åkningen. Om en vecka sitter jag på tåget söderut för att sen vända norrut, det börjar närma sig nu...

Snart!


/jen

Innekär idag

Har börjat dagen som en skidintresserad latmask i soffan, men måste nu lägga på ett kol och ta mig till jobbet för ett litet kvällspass. Jag erbjöd mig att ta en kollegas pass, då hon tyckte att hon jobbat för mycket. För sån är jag, jag raggar pass medans jag kan verkar det som. Imorgon inleds sista jobbveckan här i Stockholm, sen vänder jag norrut.

Idag önskar jag att det fanns en teleporteringsmöjlighet, för jag orkar inte riktigt åka spårvag/tunnelbana idag. Eller gå ut alls, men jag får bita ihop och se till att det rullar in lite pengar på kontot nästa månad också. Ju mer jobb här, desto mindre i Åre.



/jen

Hopp

Inatt drömde jag att kreativiteten flödade och jag sprang runt med kameran som en galning. Hur underbart är inte det? Har dock lämnat min kamera hemma hos föräldrarna, men väl uppe i Åre får den komma fram igen.

Foto: David Hulth


/jen

Här är alltså målet

Även fast det är avgjort. Även fast det inte är live. Jag lipar förbannat glädjetårar över småkronornas vinst inatt. Hur kan man inte göra det till såna här glädjescener? Njut!



/jen

Tillbaka i vardagslunken

Efter en härlig julvecka hemma med familjen har vardagen dragit igång med jobb och förkylning. Har varit nere för räkning några dagar, verkligen kämpat mig igenom min ofrivilliga magträning i form av den värsta rethostan men nu ska det väl ändå vända. Jag har fem dagar kvar på schemat att avverka innan jag är fri som en fågel att ta mig först söderut och sen norrut till vackra Åre. Det börjar närma sig!

 


Idag är jag dock tröttast i världen. Vi satt nämligen uppe och kollade på JVM inatt, sen det faktum att jag somnade när förlängningen skulle dra igång spelar väl mindre roll, så spännande var det aldrig. Målet hade dock varit kul att se, får googla fram det senare. Har en timme till att slappa på soffan och byta om innan jag måste dra mig iväg till mitt underbara arbete. Hade tänkt vara hemma idag också och byta bort dagens pass, fick ett svar tillbaka: "Du vet att det är röd dag imorgon va?" så jag struntade i det. Lite lön måste jag ju få ut i februari också.

/jen

RSS 2.0